Aamupuuroa opiskelijoille

Pe 10.09.2021 09:00

Toisen asteen opiskelijoille tarjotaan aamupuuroa 1.9.2021 alkaen.
Puuroa on tarjolla opiskelijoille, joille kuuluu maksuton lounas.

Aamupuuro ideana tuli esille siinä vaiheessa, kun opiskelijoiden kouluterveyskyselyn tulokset osoittivat, että hyvin harva opiskelija syö aamupalaa ennen kouluun tuloa.

Puuroa on tarjolla kaikilla neljällä kampuksella ja yhteensä n. 1800 opiskelijalle. Aamupuuroa on ollut kokeiluna tarjolla jo maaliskuussa 2020, mutta silloin ravintolat suljettiin pandemian vuoksi, joten puurokokeilu jäi lyhyeksi.

Nyt oli hyvä hetki jatkaa aamupuurokokeilua uudestaan. Myöhemmin ratkaistaan jääkö tämä pysyväksi toimintamalliksi. Puuron tarkoitus on auttaa opiskelijoita jaksamaan paremmin koulupäivän aikana, koska monelta opiskelijalta jää aamupala kotona kokonaan väliin.

Puurovalikoimasta löytyy kuitupitoisia hiutalepuuroja, kuten esim. neljänviljanpuuroa ja ruispuuroa. Puuron lisukkeina on tarjolla maito, rasva ja sokeri. Aamupuurolle on uskaltautunut vasta pieni määrä opiskelijoita ja määrät vaihtelevat kampuksittain. Viime perjantaina Kotekolla opiskelijat kiittelivät puurosta ja sanoivat tulevansa muinakin aamuina puurolle, kun se oli niin hyvää.

Toivottavasti mahdollisimman moni opiskelija löytäisi aamulla tiensä meidän puuropatojen äärelle!

Jaa