Ekami ja Kotkan Energia Oy yhteistyöhön

To 26.11.2020 14:00

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä ja Kotkan Energia ovat allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen. Kumppanuussopimuksen myötä organisaatioiden välinen yhteistyö tiivistyy.

- Jo aiemmin yhteistyö on ollut hyvää ja tiivistä muun muassa energia-alan harjoittelijoiden kanssa, mutta kumppanina saamme asioihin vielä enemmän perspektiiviä monestakin eri näkökulmasta ja yhteistyö on joustavampaa, Kotkan Energia Oy:n henkilöstöpäällikkö Minna Junnola sanoo.

Kumppanuussopimus sisältää muun muassa tutkintotavoitteiset henkilöstökoulutukset, energia-alalle suunnattua koulutusta, työpaikkaohjaajien ja -arvioijien valmennuksen, koulutus- ja oppisopimukset, monipuolista yhteistyötä eri koulutusalojen kanssa sekä markkinointiyhteistyötä.

Ekamin rehtori Sami Tikkanen ja Kotkan Energia Oy:n henkilöstöpäällikkö Minna Junnola pitävät käsissään tuoretta kumppanuussopimusta.

Kuvateksti: Minna Junnola ja Sami Tikkanen ovat tyytyväisiä monipuolistuvaan yhteistyöhön.

- Kotkan Energiassa on tarjolla paljon erilaisia työtehtäviä. Tarjoamme myös mahdollisuuden kehittyä ja kasvaa työssä. Hyvät tyypit pärjäävät, kun on riittävä motivaatio työhön ja kiinnostus alaan, Junnola korostaa.

Usein polku Kotkan Energian vakituiseksi työntekijäksi alkaa jo opiskeluaikana, joko kesätöiden tai työharjoittelun kautta. Opiskelijoille on tarjolla myös mahdollisuus tuntitöihin opintojen ohessa.

- Meillä on paljon myös erilaisia kehityshankkeita, jotka voivat tarjota alan opiskelijoille mahdollisuuksia lopputyön tekemiseen ja jossakin vaiheessa vakituiseen työpaikkaan. Meillä pääsee tekemään ihan oikeita töitä, Junnola kertoo.

- On hienoa päästä syventämään yhteistyötä Kotkan Energian kanssa. Yhteistyö mahdollistaa koulutuspalvelujemme laajemman kehittämisen sekä työelämälähtöisen koulutuksen järjestämisen myös energia-alan näkökulmasta. Meille on tärkeää, että opiskelijoidemme osaaminen vastaa työelämän tarpeita. Kumppanuussopimus sisältää myös resurssien salliessa yhteisen oppimisympäristön rakentamisen energia-alan ammattitutkintoon kertoo kuntayhtymän johtaja, rehtori Sami Tikkanen.

Jaa