Ekami jakoi vuoden oppisopimuspalkinnot

Ke 07.10.2020 10:15

Käynnissä olevan valtakunnallisen oppisopimusviikon kunniaksi Ekami palkitsi tiistaina 6.10.2020 ravintola Vaustissa järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa ansioituneen oppisopimusopiskelijan, työpaikkaohjaajan ja oppisopimusopettajan.

Oppisopimusopiskelijan kunniamaininnan sai Terhi Yrjölä. Yrjölä opiskelee liiketoiminnan perustutkintoa Kausalan ABC:llä. Kunniamaininta annettiin Yrjölälle, sillä hän on edennyt tutkinnon suorittamisessa kiitettävästi, opiskellut vastuullisesti, sitoutunut työyhteisön toimintaan ja kehittänyt oppisopimuskoulutusta.

Yrjöjä on työskennellyt Kausalan ABC:llä jo 14 vuotta.

- Työtehtäväni ovat olleet aika samoja ja alkoi tuntua, että haluaisin vähän vaihtelua. Esimieheni ehdotti, että lähtisin opiskelemaan oppisopimuksella liiketoiminnan perustutkintoa Ekamissa, Yrjölä kertoo.

Edellisestä tutkinnostaan Yrjölä on valmistunut vuonna 1996.

- Tietotekniikka ei ollut minulle kauhean tuttua, joten se puoli opiskelussa jännitti. Olen kuitenkin huomannut, että tietotekniikka mahdollistaa kauhean paljon asioita. Välillä myös omien ajatusten saattaminen kirjalliseen muotoon takkuilee, mutta kun alkuun pääsee, sekin sujuu, Yrjölä pohtii.

Oppisopimusopiskelun hyviä puolia ovat Yrjölän mielestä joustavuus ja käytännönläheisyys.

- Vaikka minulla on jo pitkä kokemus alalta, opinnot ovat syventäneet tietämystäni, Yrjölä pohtii.

Terhi Yrjölä poseeraa kukkien ja kunniamaininnan kanssa.

Terhi Yrjölä yllättyi saamastaan tunnustuksesta.  Kuvissa näkyvät oppisopimuspalkittaville annetut kukkakimput on tehnyt kukkakauppa KukkaLikan oppisopimusopiskelija Anni Kokkonen.

Työpaikkaohjaajan kunniamaininnan sai Nina Parkkila Vausti-ravintolasta (Mereta Oy). Parkkila palkittiin kunniamaininnalla, sillä hän on sitoutunut koulutustehtäväänsä joustavalla, kannustavalla ja empaattisella asenteella. Parkkila on myös kehittänyt oppisopimuskoulutusta, jakanut ammattitaitoaan opiskelijoille ja perehtynyt ansiokkaasti työpaikkaohjaajan tehtäviin.

Parkkilan ollessa estynyt kunniamaininnan vastaanotti Mereta Oy:n hallintojohtaja Antti Pettinen.

- Meillä on ollut jo useita oppisopimusopiskelijoita ja kokemukset ovat hyviä. Meille on kunnia-asia päästä jakamaan ammattialan oppeja opiskelijoille, Pettinen sanoo.

Oppisopimusopettajan kunniamaininta annettiin opettaja Paula Helakorvelle. Kunniamaininnan perusteena oli Helakorven asiakaslähtöinen toiminta, sujuva yhteistyö oppisopimustoimijoiden, opiskelijoiden ja työpaikkojen kanssa sekä oppisopimuskoulutuksen kehittäminen.

- Olen todella yllättynyt tästä. Tunnustus tuntuu mahtavalta, sillä oppisopimusten saralla on ollut poikkeuksellisen kiireistä kuluneena syksynä ja kesänä. Oppisopimusopiskelijoiden kysyntä ravintola-alalla on ollut suurta. Ravintoloista on soiteltu suoraan minulle ja kysytty oppisopimusopiskelijoita töihin, Helakorpi kertoo.

Paula Helakorpi ja Antti Pettinen seisovat Vaustissa.

Paula Helakorpi ja Antti Pettinen ilahtuivat kunniamaininnasta.

Jaa