Ekamista kaksi opiskelijaa semifinaaleista Taitaja2019-finaaliin

Ti 05.02.2019 15:30

Suomen suurimpaan ammatillisen koulutuksen tapahtumaan, Taitaja2019-finaaliin, on valtakunnallisista semifinaalikilpailuista päässyt jatkoon Ekamin leipuri-kondiittoriopiskelija Salla Kurki ja tarjoilijaopiskelija Eeva Mäenpää. Joensuussa 21.–23.5.2019 järjestettävässä finaalissa Ekamia edustaa myös maarakennusalan opiskelija Juho Lehtomäki infrarakentamisen näytöslajissa.

Tulevaisuuden huippuosaajien Taitaja-semifinaaleissa ekamilaiset menestyivät erityisesti kondiittori- ja cateringkokkilajeissa. Leipuri-kondiittorialan opiskelija Miisa Akkila jäi vain 0.12 pistettä kondiittoriosaamisen finaalipaikasta, ja kaikki Ekamin kolme osallistujaa sijoittuivat kymmenen parhaan joukkoon. Cateringkokkilajin parikilpailuun osallistuneet Phutawan Suknimit sekä Tawatchai Phisaiphan tekivät myös huippusuorituksen ja jäivät vain 0.5 pistettä jatkosta.

Leipuri-kondiittoreiden taidonnäytteitä.

Opiskelijat ovat harjoitelleet kilpailuun tavoitteellisesti opettajavalmentajiensa kanssa viime syksystä. Leipuri-kondiittorien Taitaja-valmentajana toimii lehtori Sonja Laurila, tarjoilijoiden lehtori Paula Helakorpi, maarakentamisen tuntiopettaja Mika Lindholm ja cateringkokkien lehtori Virpi Äijälä. Valmentaja luo pohjan kilpailijalle pedagogisella ja ammatillisella huippuosaamisellaan ja samalla myös hänen oma osaamisensa vahvistuu.

Semifinaaleja järjestettiin 30 paikkakunnalla ja ilmoittautuneita opiskelijoita oli yhteensä 1474. Finaaleihin karsittiin pääsääntöisesti kahdeksan lajinsa parasta. Taitaja2019-finaalitapahtuma kokoaa yhteen tuhansia ammatillisen koulutuksen opiskelijoita ja asiantuntijoita sekä kymmeniä tuhansia kävijöitä.

 

Taitaja2019-kilpailun semifinaaliin osallistuneet opiskelijat ja valmentajat

  • Tarjoilijat: Eeva Mäenpää ja Ekaterina Fortuna – Paula Helakorpi
  • Kondiittorit: Kaisa Väänänen, Salla Kurki ja Miisa Akkila – Sonja Laurila
  • Cateringkokit: Phutawan Suknimit ja Tawatchai Phisaiphan – Virpi Äijälä
  • Asiakaspalvelu ja myynti: Sohvi Oljakka – Katja Välimaa
  • Matkailu: Venla Schulze ja Tomi Tanskanen – Airi Leino
  • Yrittäjyys: Vilho Eriksson, Heikki Rantala ja Verneri Taurama – Anne Kainlauri
  • Infrarakentaminen: Juho Lehtomäki ja Teemu Kantola (näytöslajina kilpailussa) – Mika Lindholm

 

Lisätietoja:

Lehtori Paula Helakorpi, paula.helakorpi (at) ekami.fi, p. 044 581 5425

Taitaja2019.fi

Aiemmat uutiset aiheesta:

Ekamilaiset valmentautuivat Taitaja-kilpailuun Singaporessa
Koulutusyhteistyö Ravintola Junnun kanssa vie opiskelijat kohti Taitajaa

 

Jaa