Opiskelijat vuorokauden mittaiselle yrittäjyysleirille Hotelli Leikariin

Pe 20.09.2019 08:45

Ekamin ensimmäisen ja toisen vuoden liiketalouden opiskelijat sekä vahvistuksena luokallinen tulevia datanomeja, autoalan ammattilaisia ja taidekäsityöläisiä osallistuvat 23.–24. syyskuuta Hotelli Leikarissa järjestettävälle NY24h-yrittäjyysleirille. Vuorokauden kestävällä leirillä on mukana liki sata opiskelijaa. 

Nuori Yrittäjyys (NY) on valtakunnallinen ohjelma, joka tarjoaa yrittäjyyskasvatuksen malleja ja työkaluja aina varhaiskasvatuksesta korkea-asteelle asti. Ekamissa sovelletaan NY-ohjelman leirimuotoisia valmennuksia ja suuri osa Ekamin opiskelijoista on mukana harjoitusyritystoiminnassa. Myös Leikarin leirin jälkeen opiskelijat perustavat yksin tai pienryhmissä vuoden ajaksi harjoitusyrityksen, joka voi toimia oikean yrityksen tapaan. Harjoitusyritys on työelämän haasteisiin kouliva mahdollisuus oppia työelämän pelisääntöjä ja yritystoimintaa, saada tuntumaa markkinointiin, asiakaspalveluun ja talouden suunnitteluun.

Aikaisempina vuosina NY24h-leirit on järjestetty leirikeskuksissa ja joskus myös koulun omissa tiloissa. Tällä kertaa leireillään oikeassa yrityksessä Hotelli Leikarissa ja siten, että kaikki tehtävät vastaavat tavalla tai toisella todellisiin liike-elämän haasteisiin.

Mukana nuorten matkassa ovat Leikarin edustajien lisäksi johtamiskouluttaja Sari Leppänen, Ekami Consulting Oy, yrittäjä Jenni Kuustie, Suomen Teematapahtumat Oy, toiminnanjohtaja Samuli Kansa, Kotkan Kauppatie ry, NY-alumni Mira Korjula sekä Ekamin yrittäjyyden kouluttajat. 

Haasteista leijonan luolaan

Leiriä on edeltänyt kaksi valmistelevaa työpajaa. Nuoret ovat tutustuneet toisiinsa ja saaneet ennakkotiedot Hotelli Leikarin yrityksistä ja toimintaympäristöstä. Vuorokauden ohjelma rakentuu haasteesta toiseen. 

Ensimmäisessä haasteessa hypätään mukavuusasteen ulkopuolelle rohkeaan ideointiin. Toisessa valmistetaan maailman paras matkailumainos ja kolmannessa keskitytään omiin vahvuuksiin ja ideoimaan yhteistyötä Leikarin kanssa. Yön yli työskennellään matkailuteeman parissa ja aamulla hypätään lauteille leijonan luolaan kertomaan omat kehitysideat Leikarin ja seudun matkailualan kehittämiseen.

– On hienoa, että Leikari mahdollistaa leirin ja on koko sen suunnittelun aikana tuonut esille, kuinka tärkeää on kuunnella tulevaisuuden ammattilaisten ajatuksia matkailupalvelujen kehittämisestä, iloitsee Ekamin kouluttaja Anne Kainlauri.

NY24h-leiri aloittaa NY-vuoden, joka sisältää monia yritys–oppilaitosyhteistyön mahdollisuuksia.

– Yrittäjät voivat ehdottaa ja kysyä yhteistyön mahdollisuuksista kouluttajilta. Ekamissa toimii myös aktiivinen yrittäjyyden ohjausryhmä, jonka tapaamisiin yrittäjät ovat tervetulleita, kertoo Kainlauri.

 

Lisätiedot
Anne Kainlauri, kouluttaja, p. 044 762 9050, anne.kainlauri(at)ekami.fi

Jaa