Rannikkopajojen uudet tilat herättivät kiinnostusta

Pe 13.04.2018 07:00

Pääsiäisviikolla Kotekon E-siivessä vietettiin Rannikkopajojen uusien tilojen avajaisia runsaan aamubrunssin kera. Paikalle oli kutsuttu Rannikkopajojen yhteistyökumppaneita muun muassa sosiaalitoimesta, TE-hallinnosta, Kotkan kaupungilta, Rannikkopajojen ohjausryhmästä sekä muista alueella nuorten kanssa toimivista tahoista. Avajaisten tarkoituksena oli esitellä Rannikkopajojen toimitiloja sekä kertoa toiminnasta ja tulevaisuuden visioista. Aamubrunssi oli lounaspaja Rosmariinin nuorten käsialaa. Ja kuten aina, tälläkin kertaa tarjoilu sai paljon kehuja!

Valmennuspäällikkö Tia-Marika Sohlman, koulutuskuntayhtymän johtaja Sami Tikkanen sekä työpajajohtaja Virpi Jonsson toivottivat tilaisuuden alussa vieraat tervetulleeksi. Puheissa katsottiin vahvasti tulevaisuuteen, mutta ne pitivät sisällään myös historian havinaa, kun Virpi kertoi Rannikkopajojen historiasta. Myös uusien tilojen sisustuksessa on haluttu huomioida tilojen historiaa: E-siipeen on tuotu metallia erilaisina sisustuselementteinä ja kalusteita on suunniteltu romumetallista, sillä tila on aiemmin toiminut metallin koulutusalan opetustilana. Avauspuheenvuorojen ja brunssin jälkeen vierailijoilla oli mahdollisuus tutustua paremmin Rannikkopajojen toimintaan sekä tavata Rannikkopajojen nuoria ja työntekijöitä.

Uudet tilat saivat paljon kiitosta. Tiloja pidettiin nykyaikaisina, valoisina ja viihtyisinä. Ekamin toimitila- ja hankintapäällikkö Harri Laine kehui, miten hienon näköiseksi tilat on saatu. Rannikkopajojen nuoret ovat olleet suunnittelemassa tiloja alusta asti ja sisustuksellinen viimeinen silaus on myös heidän käsialaa, joten ei ihmekään, että tilat saivat positiivista palautetta. Kotkan hyvinvointineuvolan johtaja Hannele Pajanen antoi myös positiivista palautetta Rannikkopajojen toiminnasta ja sen vaikuttavuudesta.

- Työpajatoiminta on muuttunut ja kehittynyt valtavan paljon historian saatossa, Pajanen pohti.

Kutsuvieraiden lisäksi tiloja haluttiin esitellä myös kaikille Rannikkopajojen toiminnasta kiinnostuneille. Iltapäivällä ovet olivatkin auki kaikille. Vieraat pääsivät iltapäiväkahvin ohessa kurkistamaan, miltä mikäkin paja näyttää. Pajanuoret ja pajojen työntekijät olivat kertomassa, mitä pajalla tehdään ja esittelemässä tiloja.

- Pajamme toiminnassa nousee vahvasti esiin kestävän kehityksen ideologia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki, mitä tehdään, toimisi kestävällä pohjalla. Kestävä kehitys on kulttuurillista, sosiaalista, ekologista kuin taloudellistakin. Rannikkopajat ovat kestävässä kehityksessä selkeä edelläkävijä, yksilövalmentaja Tuula Hasko kertoi 4-pajan esittelyn ohella.

Rannikkopajojen väki kiittää lämpimästi kaikkia avoimissa ovissa vierailleita.

- Oli hienoa saada niin paljon yhteistyötahoja mukaan juhlistamaan uusien tilojen avaamista! Ja mukavalta tuntui myös nähdä iltapäivällä Ekamin omaa väkeä kahvittelemassa ja juttelemassa yhteisen pöydän ääressä, Seinättömän pajan yksilövalmentaja Hanna Pikkarainen iloitsee.

Jaa