Soveltavan liikunnan tapahtuma houkutteli aurinkoiseen Meripuistoon

Pe 04.05.2018 13:00

Ekami järjesti perjantaina 4.5. soveltavan liikunnan tapahtuman Kotkan Meripuistossa yhteistyössä Pajulahden urheiluopiston ja Kotkan kaupungin kanssa. Tarkoituksena oli esitellä erilaisia liikuntamahdollisuuksia erityisryhmille.

Idea tapahtumaan syntyi Rocket 2020 - Rohkeasti amis -hankkeessa, jossa Ekami ja Pajulahti olivat mukana. Kaikille avoimeen tapahtumaan oli erikseen kutsuttu kouluja, asumisyksiköitä ja yhdistyksiä. Ilmoittautuneita olikin jopa yli 300. Valtaosa kävijöistä oli lapsia ja nuoria.

- Kymenlaakso on vähän mustaa aluetta soveltavan liikunnan saralla. Tarjontaa voisi olla enemmän. Tässä tapahtumassa esitellään liikuntavälineitä, joihin ei muualla välttämättä pääse tutustumaan, sosiaali- ja terveysalan lehtori Janne Hyppönen pohtii. 

Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA:n rastilla päästiin kokeilemaan erilaisia pyöriä. SOLIA opastaa ja neuvoo, tarjoaa pyörien ja muiden apuvälineiden kokeilu- ja vuokraustoimintaa sekä auttaa oman välineen hankinnassa. Tapahtumassa oli esillä niin käsillä kuin jaloilla liikutettavia pyöriä.

- Oli kivaa!, hihkui pyörällään lähes kilpavauhtia ajanut tyttö.

Tapahtuman järjestelyihin osallistui muiden yhteistyökumppaneiden lisäksi iso joukko sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita. Tapahtuman järjestäminen edellyttää hyvää tiimityötä, jota myös opetuksessa pyritään koko ajan enemmän korostamaan. Samalla opiskelijat pääsevät itsekin tutustumaan soveltavaan liikuntaan ja kartuttamaan apuvälineosaamistaan. 

- Tapahtuman järjestämisessä on ollut paljon työtä, mutta tällainen työskentely on kuitenkin hyvää vaihtelua tavalliseen luokassa tapahtuvaan opiskeluun, lähihoitajaopiskelija Katja Keinänen kertoo.

Jaa