Taitaja-kisojen suoritukset antoivat aihetta juhlaan

Pe 25.05.2018 12:30

Ekamin Haminan kampuksella liiketalousalaa opiskeleva Jere Lankila sai viime viikolla Taitaja-kisoissa pronssia lajissa asiakaspalvelu ja myynti. Niinpä Ekamin Taitaja-kisatiimi kokoontui saman pöydän äärelle juhlistamaan yhdessä kisasaavutuksia.

- Pronssimitali on Jerelle hieno saavutus ja myös Ekamille iso juttu. Taitaja-kilpailuihin osallistuu niin paljon opiskelijoita, että mitaleille pääsy on todella merkittävä asia. Siitä voi olla ylpeä, mitalikahveille niin ikään osallistunut koulutuskuntayhtymän johtaja ja rehtori Sami Tikkanen sanoo.

Taitaja-pronssimitalisti Jere Lankila ja valmentaja Marja Myllylä kukitettiin mitalikahveilla.

- Kisa oli todella tiukka ja voitto olisi voinut mennä kenelle tahansa kärkikolmikostamme. Kilpailutehtävistä varsinkin neulelankojen myyminen jäi mieleen. Oma asiantuntemus aihealueesta on aika ohutta, Lankila nauraa.

Oman kiitoksensa sai myös Lankilan valmentaja toiminut liiketalousalan lehtori Marja Myllylä. Taitaja-valmentaminen vaatii aina kovaa työtä, tsemppaamista ja pitkiä päiviä.

"Pelkästään jo finaaliin pääsy on kova juttu"

Lankilan lisäksi Ekamin opiskelijoita kilpaili myös kahdessa muussa kilpailulajissa. Elektroniikassa kilpaillut Aki Kaario sijoittui viidenneksi. Tietokoneet ja verkot -lajissa kilpaillut Tobias Theslöf sijoittui kuudenneksi. Kilpailulajien lisäksi finaalissa nähtiin näytöslajina infrarakentaminen, johon Ekamista osallistuivat Konsta Pylvänäinen ja Jani Klubb. Pylvänäinen sijoittui hopealle ja Klubb sijoittui neljänneksi. Lankilan pronssimitalin

- Olitpa sitten Taitaja-kisojen ykkönen tai kuutonen, pelkästään finaaliin pääsy on aina kova juttu ja oma paras suoritus riittää, Kaariota valmentanut sähkö-, ICT-, automaatio- ja tietojenkäsittelyalan lehtori Ismo Suomalainen summaa.

Jaa