Urheiluakatemian mitalikahveilla juhlittiin neljää SM-mitalistia

Ma 20.05.2019 15:45

Ekamissa juhlittiin maanantaina 20.5.2019 peräti neljää SM-mitalin saanutta ekamilaista urheilijaa. Kuvassa vas. Nikita Nystedt (nyrkkeily), Inka Valjus (salibandy) ja Väinö Kotro (hiihtosuunnistus). Neljäs mitalikahvit ansainnut on Verneri Taurama (pesäpallo). Paljon onnea!

Nikita opiskelee ensimmäistä vuottaan logistiikkaa ja nyrkkeili SM-kultaa sarjassa +81 kg Lahdessa 3.–4.11.2018. Hän sai myös PM-hopeaa 75 kg sarjassa 30.–31.3.2019.

Inka opiskelee lähihoitajaksi ja tulevaisuuden haaveena hänellä on fysioterapeutin työt. Inkan seura on Porvoon Salibandyseura, jossa hän pelaa A-tytöissä. SM-hopea irtosi Turussa 10.4.2019.

Väinö valmistuu tänä keväänä sähköasentajaksi. SM-mitalit tulivat H20 hiihtosuunnistuksesta keskimatkalta SM 3 ja miesten viestistä SM 2, 9.–10.2.2019 Lemi.

Nikitan, Inkan ja Väinön mukaan opintojen ja tavoitteellisen urheilun yhteensovittaminen on rankkaa. Joskus joutuu tekemään valintoja harjoittelun ja koulun vaatimusten kanssa, mutta koulu on myös pystynyt tarvittaessa joustamaan ja mahdollistamaan mm. Väinölle opintojen suorittamisen Lapin reissulta käsin.

Nuorten urheilijoiden toive on, että työssäoppimisen ajankohdan ja harjoittelun voisi sovittaa joustavammin. Etelä-Kymenlaakson Urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jiri Auranen toivoo myös, että löytyisi sellaisia yrityksiä, jotka pystyisivät joustamaan aamuharjoitteluaikojen kanssa.

SM-mitalistien kesä näyttää tulevan työuran puolesta hyvältä, sillä heillä kaikilla on mieleinen harjoittelupaikka/työpaikka.

Tutustu Ekamin urheilijakoulutukseen >> tästä.
 

Jaa