Keitä Findersit ovat? | Finders

Keitä Findersit ovat?

Millaisia tyyppejä Findersissa on? Kuka on junnu ja kuka dinosaurus? Kenellä on työhistoria opettajana, entä kuka on entinen portsari?

Päivi

Etsivä-tiimin uusin tulokas on Päivi. Vaikka Päivi onkin "Leena-junnua" aika lailla vanhempi, hän on mieleltään ikuinen henkinen teini. Päivi aloitti Etsivä nuorisotyö Findersissa työt lokakuussa 2018. Ennen etsiväksi ryhtymistä Päivi on ollut lähes 20 vuotta musa- ja kuvisopena kotkalaisessa ruotsin- ja suomenkielisessä yläkoulussa. Pitkän opeuran jälkeen koulunpenkki kuitenkin houkutteli ja Päivi valmistui yhteisöpedagogiksi (yamk) kesällä 2018.

Vapaa-ajalla Päivi ulkoilee ja leikkii 5-vuotiaan Paavo-parsonrusselin kanssa. Päivi pitää myös vanhojen esineiden keräilystä sekä tv-sarjojen ja elokuvien katselusta.

Parasta työssäni: "Etsivän työssä parasta on nuorten tapaaminen ja se, että pystyy auttamaan nuorta nopeasti ja konkreettisesti niissä asioissa, jotka häntä askarruttavat tai aiheuttavat päänvaivaa. Huippua on olla myös osa tätä ihan supermahtavaa Finders-tiimiä!"

Mari

Mari on tämän porukan konkari-etsivä, sillä hän on tehnyt etsivää nuorisotyötä jo vuodesta 2010. Aiempi työura on Kymen A-klinikkatoimessa, jossa Mari työskenteli nuorten pysäytyshoitoa tarjoavassa Stopparissa. Lisäksi Mari on ollut ohjaajana Kotkan kaupungin alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa.

Vapaa-ajalla Mari rentoutuu Netflixin äärellä ja on omien sanojensa mukaan sarjojen (The Walking Deadista Real Housewives of Beverly Hillsiin) suurkuluttaja. Hänen mielestään parasta mitä TV tai elokuvat voivat tarjota ovat zombiet! Lisäksi Mari käy kuntosalilla ja tykkää ulkoilla lenkkeilemällä.

Parasta työssäni: "Tässä työssä parasta on erilaisuus, vaihtelevat päivät ja monipuoliset hommat. Koskaan ei aamulla tiedä meneekö päivä kuinka poikkeavasti suunnitellusta. Tiimi on ihan mahtava, huumoria löytyy joskus liiankin kanssa. Oma huumorintajunihan on todella tumma. Kaikista parasta on kuitenkin nuoret joita tapaan päivittäin. Te teette tästä työstä sen mulle parhaan työn!"

Tommi

Tommi voi olla kuvassa tuima, mutta livenä hän on ihan lempeä. Nuorten asiat ovat lähellä hänen sydäntään, ja Tommi toimiikin heidän(kin) edunvalvojana myös kaupunginvaltuustossa ja hyvinvointilautakunnassa. Ihmisten kohtaamista Tommi on saanut aiemmin harjoitella toistakymmentä vuotta A-klinikalla sekä yrittäjänä shiatsuterapeuttina, jäsenkorjaajana jne. Lisäksi Tommi on ollut kohtaamisten korkeakoulussa 18 vuotta, eli toiminut portsarina.

Tällä hetkellä Tommi myös opiskelee työn ohessa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkissa. Ihmistyön vastapainoksi Tommi tykkää liikkua luonnossa ja ulkoiluttaa kameroita.

Parasta työssäni:  "Rakastan eläimiä, luontoa ja ihmisiä ja siksikin tykkään tästä työstä, koska se on liikkuvaa ja lähellä ihmistä. Saan vaikka istua merenrannalla asiakkaan kanssa ja miettiä elämää, availla yhdessä elämän solmukohtia ja järjestellä asioita kuntoon."

Leena

Toimivapaalla 1.12.2019–31.5.2020.

Leena on porukan junnuin ja muuttanut Kotkaan noin 2,5 vuotta sitten. Findersina Leena on toiminut nyt reilut puoltoista vuotta. Koulutukseltaan Leena on rikosseuraamusalan sosionomi, ja hän on aiemmin työskennellyt rise-puolella. Tällä hetkellä Leena tekee etsivää työtä puolet työajastaan, ja toisen puolikkaan työajastaan hän toimii etsivän nuorisotyön aluekoordinaattorina Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa.

Vapaa-ajalla Leena touhuaa kahden koiransa kanssa, hemmottelee kummilapsiaan, lukee ja matkustaa aina kun mahdollista! Leena on lisäksi tv-sarjojen suurkuluttaja ja innokas tatuointien ottaja.

Parasta työssäni: "Työn monipuolisuus, konkreettinen tekeminen ja erilaisten ihmisten kanssa työskentely. Ja tietysti nuorten onnistumiset!"

Seuraa meitä

Facebook: Finders Etsivä Nuorisotyö

Instagram: Findersetsivat

Jaa