Keitä Findersit ovat?

Millaisia tyyppejä Findersissa on? Kuka on junnu ja kuka dinosaurus? Kenellä on työhistoria opettajana, entä kuka on entinen portsari?

Johanna

Johanna on aloittanut etsivänä vuoden 2020 alussa. Johanna on sairaanhoitaja ja aiemmin työskennellyt päihdehoidossa, lastensuojelussa ja nuorisopsykiatriassa.

Johanna on ehtinyt ylittää 50 vuoden rajapyykin, mutta jaksaa edelleen ihmetellä, innostua ja kiinnostua mitä erilaisimmista asioista täällä maailmassa. Johanna on kahvin, salmiakkisuklaan ja kirpputorien suurkuluttaja. Mielikuvissaan Johanna on monipuolisesti liikuntaa harrastava maailmanmatkaaja. Todellisuudessa hän viettää rauhallista arkea, kotoilee paljon, retkeilee hieman ja matkustelee perusturistina turvallisesti pakettimatkojen turvin.

Anni

Anni on porukan junnu, Etsivä nuorisotyö Findersissä hän aloitti vuoden 2022 alussa. Koulutukseltaan Anni on sosionomi (AMK) ja aiemmin työskennellyt mm. varhaiskasvatuksessa ja nuorten parissa.

Vapaa-ajalla Anni viihtyy usein kissansa kanssa sohvan pohjalla Netflixiä katsoen tai kirjaa lukien. Sohvalta noustessaan hänet voi todennäköisimmin bongata luontopolulta, sienimetsästä tai musiikkitapahtumista. Kova ikävä on jo ”normaalia”, huolettomampaa elämää festareineen ja reissuineen. Nuorisotyössä parasta on erilaisten tyyppien kohtaaminen ja asioiden selvittäminen yhdessä.

Kampusetsivät:

Päivi

Päivi aloitti Etsivä nuorisotyö Findersissa työt lokakuussa 2018. Ennen etsiväksi ryhtymistä Päivi on ollut lähes 20 vuotta musa- ja kuvisopena kotkalaisessa ruotsin- ja suomenkielisessä yläkoulussa. Pitkän opeuran jälkeen koulunpenkki kuitenkin houkutteli ja Päivi valmistui yhteisöpedagogiksi (yamk) kesällä 2018.

Vapaa-ajalla Päivi ulkoilee ja leikkii 5-vuotiaan Paavo-parsonrusselin kanssa. Päivi pitää myös vanhojen esineiden keräilystä sekä tv-sarjojen ja elokuvien katselusta.
Parasta työssäni: "Etsivän työssä parasta on nuorten tapaaminen ja se, että pystyy auttamaan nuorta nopeasti ja konkreettisesti niissä asioissa, jotka häntä askarruttavat tai aiheuttavat päänvaivaa. Huippua on olla myös osa tätä ihan supermahtavaa Finders-tiimiä!"
 

Marsu

Mari, eli Marsu, on aloittanut Etsivässä nuorisotyössä helmikuussa 2020. Mari on koulutukseltaan Sosionomi (AMK) ja työskenteli ennen etsiväksi ryhtymistä Sotek-säätiöllä. Työuransa aikana Mari on työskennellyt monien eri asiakasryhmien kanssa ja kaikenlainen kehittäminen sekä verkostotyö ovat Marille mieluista puuhaa. 

Vapaa-ajalla Mari viihtyy koiran kanssa metsässä, mutta myös löhöily sohvalla hyvän sarjan tai elokuvan parissa luonnistuu helposti. Iso osa vapaa-ajasta menee myös lapsen pesäpalloharrastuksen parissa, varsinkin kesäisin. 

Parasta työssäni: ”Ehdottomasti parasta etsivässä nuorisotyössä on tutustua uusiin ihmisiin. Jokainen päivä on erilainen ja suunnitelmat muuttuvat joskus hyvinkin nopealla tahdilla. On haastavaa, mutta myös antoisaa, olla mukana nuorten tärkeissä hetkissä ja elämänvaiheissa. Onnistumiset ja hyvät keskustelut motivoivat työssä eniten.”

Tommi (Opintovapaalla)

Tommi voi olla kuvassa tuima, mutta livenä hän on ihan lempeä. Nuorten asiat ovat lähellä hänen sydäntään, ja Tommi toimiikin heidän(kin) edunvalvojana myös kaupunginvaltuustossa ja hyvinvointilautakunnassa. Ihmisten kohtaamista Tommi on saanut aiemmin harjoitella toistakymmentä vuotta A-klinikalla sekä yrittäjänä shiatsuterapeuttina, jäsenkorjaajana jne. Lisäksi Tommi on ollut kohtaamisten korkeakoulussa 18 vuotta, eli toiminut portsarina.

Tällä hetkellä Tommi myös opiskelee työn ohessa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkissa. Ihmistyön vastapainoksi Tommi tykkää liikkua luonnossa ja ulkoiluttaa kameroita.

Parasta työssäni:  "Rakastan eläimiä, luontoa ja ihmisiä ja siksikin tykkään tästä työstä, koska se on liikkuvaa ja lähellä ihmistä. Saan vaikka istua merenrannalla asiakkaan kanssa ja miettiä elämää, availla yhdessä elämän solmukohtia ja järjestellä asioita kuntoon."

Mari (Työvapaalla)

Mari on tämän porukan konkari-etsivä, sillä hän on tehnyt etsivää nuorisotyötä jo vuodesta 2010. Aiempi työura on Kymen A-klinikkatoimessa, jossa Mari työskenteli nuorten pysäytyshoitoa tarjoavassa Stopparissa. Lisäksi Mari on ollut ohjaajana Kotkan kaupungin alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa.

Vapaa-ajalla Mari rentoutuu Netflixin äärellä ja on omien sanojensa mukaan sarjojen (The Walking Deadista Real Housewives of Beverly Hillsiin) suurkuluttaja. Hänen mielestään parasta mitä TV tai elokuvat voivat tarjota ovat zombiet! Lisäksi Mari käy kuntosalilla ja tykkää ulkoilla lenkkeilemällä.

Parasta työssäni: "Tässä työssä parasta on erilaisuus, vaihtelevat päivät ja monipuoliset hommat. Koskaan ei aamulla tiedä meneekö päivä kuinka poikkeavasti suunnitellusta. Tiimi on ihan mahtava, huumoria löytyy joskus liiankin kanssa. Oma huumorintajunihan on todella tumma. Kaikista parasta on kuitenkin nuoret joita tapaan päivittäin. Te teette tästä työstä sen mulle parhaan työn!"

Seuraa meitä

Instagram: Findersetsivat

Jaa