Matkailu-, ravitsemis- ja elintarvikeala - Suomen vahvimpia kasvualoja

Suomi on matkailumaana kovassa nosteessa. Matkailijavirran myötä myös erilaisten ravitsemis- ja vapaa-ajan palveluiden osaajien tarve kasvaa. Meillä voit opiskella kokonaisen tutkinnon tai hankkia vain täsmäosaamista. Ekamissa on mahdollista suorittaa myös laivatalouden opinnot, jotka mahdollistavat työskentelyn merellä.

Tietoja alasta

  • Ammattinimikkeitä opintojen jälkeen ovat esimerkiksi kokki, tarjoilija, vastaanottovirkailija, matkailupalveluiden tuottaja, kahvilatyöntekijä, laivakokki, talousapulainen (laivatarjoilija), matkaopas, leipuri ja kondiittori.
  • Työtehtäviä ovat esimerkiksi asiakaspalvelu, ruokien valmistus, tilausten vastaanotto, asiakkaiden opastaminen, tapahtumissa toimiminen, leipominen.
  • Työntekijältä vaaditaan kiinnostusta työskennellä ihmisten parissa, oma-aloitteisuutta, valmiutta käyttää vieraita kieliä ja hyvää fyysistä kuntoa.

Opintojen sisältö

  • Opintojen alkaessa teet yhdessä opettajasi kanssa suunnitelman siitä, mitä opiskelet ja millä tavalla. Opintojen kesto, opiskelutavat ja oppimisympäristöt riippuvat tekemästänne suunnitelmasta.
  • Tarkempia tietoja opintojen sisällöistä löydät koulutusvaihtoehtojen alta. Voit suorittaa opintoja myös Ekamin muilta aloilta!

Koulutusvaihtoehtojamme

Opintojen jälkeen

Hakeminen

Lisätietoja

Tiimipäällikkö Anneli Sagulin

Seuraa meitä

Instagram: @ekamin_leipurit

Matkailu- ja ravitsemisalan koulutuksemme ovat Kiltakouluja:

 
 

Jaa