Talotekniikka-ala kouluttaa putkitöiden rautaisia taitajia!

LVI-alalla työllistymismahdollisuudet ovat hyvät. Putkiasentajana työsi on itsenäistä ja vaihtelevaa; voit tehdä asennus-, korjaus-, säätö- ja huoltotyötä rakennustyömailla, teollisuudessa, suurkiinteistöissä ja yksityiskodeissa. Putkiasentaja on palveluammatissa, mikä edellyttää sinulta kädentaitojen ja tuotetuntemuksen lisäksi ihmissuhdetaitoja, tietoteknistä osaamista ja kielitaitoa. Teet työtäsi useimmiten moniammatillisissa tiimeissä.

Tietoja alasta

 • Ammattinimikkeitä opintojen jälkeen ovat esimerkiksi putkiasentaja ja prosessiputkiasentaja.
 • Työtehtäviä ovat esimerkiksi putki-, vesi-, viemäröinti-, lämpöpumppu- ja lämmitysjärjestelmäasennukset sekä ilmanvaihtojärjestelmien asennukset ja huollot

Opintojen sisältöjä

 • Ennen opintojen alkamista teet yhdessä opettajasi kanssa suunnitelman siitä, mitä opiskelet ja millä tavalla. Opintojen kesto ja opiskelutavat riippuvat paitsi henkilökohtaisesta suunnitelmastasi myös aiemmasta osaamisestasi.
 • Tarkempia tietoja opintojen sisällöistä löydät koulutusvaihtoehtojen alta. Voit suorittaa opintoja myös Ekamin muilta aloilta!

Koulutusvaihtoehtojamme

Opintojen jälkeen

Hakeminen

 • Perustutkinto ja tutkinnon osat jatkuvassa haussa: >> hae tästä. Opintoihin voi hakea ympäri vuoden. Aloituspäivä sovitaan erikseen.
 • Opiskelu oppisopimuskoulutuksena: opiskelu perustuu työsuhteeseen, maksutonta opiskelijalle ja työnantajalle,  sovi koulutuksesta työpaikan kanssa (uusi työsuhde tai voimassa oleva).
  Hae oppisopimushakeutuminen.
  Lisätietoja oppisopimuksesta Ekamin sivuilta tai oppisopimus.fi
 • Pätevyyskorttikoulutukset. >> hae tästä.

Lisätietoja

Osa-aikainen opettaja Juha Torro
 
Opintosihteeri Liisa Söderholm

Jaa