Sparri

Tarvitsetko tukea ammatinvalintaan? Haluatko kehittää oppimisvalmiuksiasi? Kiinnostaako ammatillisten opintojen yhteisten tutkinnon osien suorittaminen? Onko peruskoulun päättymisestä kulunut jo yli vuosi ja haluat ansaita lisäpisteitä kevään yhteishakuun?

Jos vastasit joihinkin kysymyksiin KYLLÄ, Sparri-valmennus voi olla juuri sinulle!

Mikä Sparri-valmennus?

Sparri on VALMA-koulutuksen pienryhmä erilaisessa oppimisympäristössä nuorten työpajoilla. Sparri-valmennus koostuu yksilö- ja ryhmävalmennuksesta. Nuoren kanssa yhdessä asetetaan tavoitteet tulevalle lukuvuodelle ja mietitään keinot, joilla lähdetään kulkemaan kohti tavoitteita.

 

Sparrin toiminta on nuori- ja ryhmälähtöistä, monipuolista ja toiminnallista. Sparrilla huomioimme erilaiset oppijat ja pyrimme rakentamaan monipuolista toimintaa, mikä koostuu pöydän ääressä työstettävistä kynätehtävistä sekä toiminnallisista tehtävistä.

 

Vuoden aikana toimintaa rakennetaan nuorten toiveiden pohjalta; olemme muun muassa käyneet pulkkamäessä, kirpputorikierroksella, työpaikka- ja koulututustumisissa. Toimintamme pohjautuu Valman opetussuunnitelmaan. Suorittaessasi vähintään 30osp lukuvuoden aikana saat 6 lisäpistettä yhteishakuun, mikäli peruskoulusi päättymisestä on kulunut yli vuosi.

Kuka voi hakea Sparri-valmennukseen?

Voit hakeutua starttipajalle, jos olet

  • peruskoulun päättänyt nuori
  • ilman toisen asteen opiskelupaikkaa TAI
  • keskeyttänyt opintosi

Miten voin hakea Sparriin?

Sparri-valmennukseen haetaan opintopolussa Valman yhteishaussa.

  • Voit tulla tutustumaan Sparriin ennakkoon tai kysyä lisätietoa toiminnasta. Ota tässä tapauksessa rohkeasti yhteyttä Sparrin yksilövalmentajaan.
  • Sparri tarjoaa myös tukea opintoihin Ekamin opiskelijoille. Opiskelijat ohjautuvat Sparri-valmennukseen koulun ohjaavien opettajien kautta.

Sijainti

Kymenlaaksonkatu 29, 48100 Kotka
Käynti Opintien puolelta C/D-ovesta

Arjessasi mukana

Yksilövalmentajat
Satu Antinniemi 050 581 7328
Anna Kuvshinova 044 740 0081

Seuraa meitä

Jaa

***