Jatkoväyläopinnot

Sujuvasti kohti AMK-opintoja

Etene nopeammin AMK-opintoihin ja kohti AMK-tutkintoa! Ekamilaisena sinulla on mahdollisuus suorittaa jatkoväyläopintoja eli AMK-opintoja ammatillisten opintojen ohessa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Xamkissa. AMK-opinnot suoritetaan pääsääntöisesti toisen ja kolmannen opiskeluvuoden aikana ja ne sisällytetään 2. asteen tutkintoon.

  • Jatkoväyläopinnoilla lisätään ammatillisen opiskelijan AMK-opiskeluvalmiuksia ja madalletaan kynnystä siirtyä AMK-opintoihin.
  • Tavoitteena on kokonaisopiskeluajan lyhentyminen.
  • Jatkoväyläopinnot ovat ilmaisia ammatillisten opintojen tutkinto-opiskelijoille ja opiskelija on oikeutettu opintososiaalisiin etuuksiin.
     

Esimerkki: Jos olet esimerkiksi lähihoitaja-opiskelija voit hakeutua sairaanhoitaja-jatkoväylälle, jossa opiskelet jo ammattiopiston aikana ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopintoja osana lähihoitajan tutkintoasi.

 

Lue lisää Xamkin sivulta xamk.fi/toinenaste

Mikäli olet kiinnostunut jatkoväyläopinnoista, ota yhteyttä opinto-ohjaajaan Simo Paananen.

AMK-tutkinto-opiskelijaksi

Hakukelpoisuus edellyttää hakijalta 20 opintopistettä jatkoväyläopintoja osana 2. asteen ammatillista tutkintoa. 20 opintopistettä koostuu vähintään 10 opintopisteestä ammatillisia AMK-opintoja ja enintään 10 opintopisteestä kaikille aloille yhteisiä AMK-opintoja.
Hakukelpoisuuden saatuaan opiskelija voi hakea Xamkin tutkinto-opiskelijaksi haussa avoimen AMKin opintojen perusteella.
Haku avoimen AMK:n opintojen perusteella on auki kaksi kertaa vuodessa (syksy ja kevät). Opiskelijavalinnoissa noudatetaan koulutuskohtaisia valintakriteereitä. Koulutusten aloituspaikat määritellään vuosittain. 
Opiskelijan tullessa valituksi amk-tutkinto-opiskelijaksi, suoritetut jatkoväyläopinnot hyväksiluetaan täysimääräisesti tutkintoon Xamkissa.

Tutustu AMK-opiskeluun

Xamk tarjoaa erillisiä, tutkinnosta riippumattomia opintoja joiden tarkoituksena on tutustuttaa ammattiopistojen ja lukioiden opiskelijat AMK-opintoihin ja laajentaa opiskelumahdollisuuksia 2. asteen opinnoissa. Tarjolla on useita verkko-opintoja. Tutustu opintoihin Xamkin sivulla.

Haku jatkoväyläopintoihin

  • Keskustele jatkoväyläopinnoista ensin opon ja hoksaajaopettajasi kanssa.
  • Avoimen amk:n jatkoväyläopintoihin ilmoittaudutaan Xamkin koulutuskalenterissa xamk.fi/koulutuskalenteri.

Lisätietoja

Ekamin opinto-ohjaajien

sähköposti: opo@ekami.fi

Kaikkien opojemme yhteystiedot >

Jaa