ImProfEdu

ImProfEdu - Improving professional education based on the needs of the labor market in Finland and Russia by using innovative methods and new technology

Projektin kesto

1.5.2020 - 31.10.2022

Rahoittaja

The project is co-funded by the European Union

Toteuttajat

Koordinaattori Kouvolan kaupunki, Kouvolan seudun ammattiopisto
Kotka-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä, Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto
Pietarin Business- ja innovaatioinstituutti (RUS)
Pietarin valtiollinen ammatillisen koulutuksen laitos Petrovsky (RUS)
Pietarin arkkitehtuurikoulu (RUS)

Kohderyhmä

Yritykset, opiskelijat ja oppilaitokset (KSAO ja EKAMI) Pietarin alueella ja Kaakkois-Suomessa.

Tavoite

ImProfEdu -hankkeen tavoitteena on parantaa ammatillista koulutusta digitaalitekniikoiden avulla keskittyen Venäjän ja Suomen työmarkkinoiden tarpeisiin. Hankkeen kokonaistulos työelämästä ja taloudesta molemmissa maissa lisää kansainvälisiä taitoja ja pätevyyttä toimia monikulttuurisessa ympäristössä.

Toteutus

Keskeisiin toimenpiteisiin kuuluu matkailu- ja palveluala, hius-, rakennus- ja sisustussuunnittelun sekä asiakaspalvelun yksiköt, joihin sisältyy opintoalusta taitojen ja pätevyyden kehittämiseksi silloin kun työskennellään monikulttuurisessa yrityksessä Suomessa tai Venäjällä. Avoin alusta oppimateriaalin, virtuaalisten työpajojen ja webinaarien kanssa toteutetaan suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Vahvistunut yhteistyö molempien maiden yritysten ja ammatillisen koulutuksen kesken on myös yksi tärkeä tulostavoite.

Tulokset

Kehitellään uusi digitaalinen oppimisympäristö, johon kootaan tutkinnon osan osa edesauttamaan monikulttuurisessa työympäristössä toimimista. Työpai-kalla tapahtuvan oppimisen kumppanuuksia on syntynyt koulutuksen toteutukseen. Työelämälähtöinen oppiminen on tehostunut ja työpaikalla tapahtuva oppiminen on lisääntynyt.  Henkilöstön kansainväliset taidot paranevat. Yritykset saavat juuri omiin tarpeisiinsa koulutettuja, osaavia ja motivoituneita työntekijöitä, joiden vahvuuksia on hyödynnetty kohtaamaan alueen tulevat tarpeet.

Yhteystiedot

Projektivastaava Erja Pohju
erja.pohju(a)ekami.fi
puh.+358400726942

Hanketoimijat:

Irina Kärkkäinen
irina.karkkainen(a)ekami.fi
puh. +358447808821

Jaana Okulov
jaana.okulov(a)ekami.fi
puh. +358447389249

Pekka Lindholm
pekka.lindholm(a)ekami.fi
puh. +358505270660

Talous
Tuula Immonen
tuula.immonen(a)ekami.fi
puh. +358505817333

 

Jaa