Kansainvälisyys - koe toisenlainen opiskeluarki

Vuosittain Ekamilta lähtee normaalitilanteessa ulkomaille noin 50 opiskelijaa. Koronaepidemian aikana vaihtojaksot eivät valitettavasti ole mahdollisia, mutta poikkeusaikana keskitymme virtuaalisiin kansainvälisyysopintoihin. 

Vaihto-opiskelu ulkomailla

Haluatko ainutlaatuisen kokemuksen, jota muistella vielä vuosienkin päästä? Lähde elämäsi seikkailuun! Ekamin opiskelijana voit hakea opiskelemaan niin Euroopan maihin kuin Venäjälle. Vaihdot Eurooppaan ovat noin kuukauden mittaisia, kun taas Venäjälle Pietariin tapahtuvat vaihdot ovat pääasiassa yhden tai kahden viikon mittaisia tutustumiskäyntejä. Voit hakeutua vaihtoon missä tahansa vaiheessa opintojasi, mutta vaihtoon lähtöhetkellä sinun on oltava täyttänyt 18 vuotta.

Lähtiessäsi EU-maahan, rahoitus tulee koulun kautta Euroopan Unionin Erasmus+ -rahoituksesta, jota järjestää Suomessa Opetushallitus. Lisäksi sinulla on Suomen kansalaisena mahdollisuus hakea oppilaitoksen kautta William ja Ester Otsakorpi -säätiön apurahaa vähintään kolmen viikon vaihtoihin. Apuraha on 120 €/viikko. Tutustumiskäynnit Venäjälle tapahtuvat oppilaitoksen rahoituksen avulla.

Haitpa EU-maihin tai Venäjälle, hankimme sinulle opiskelupaikan ja hoidamme rahoitus-, matka- ja majoitusjärjestelysi. Tule rohkeasti juttelemaan!

Vaihtokohteitamme

Hakeminen

Vaihtoon hakeminen on helppoa. Täytät vain hakulomakkeen ja palautat sen ERASMUS-vastaavalle. Koulutusalasi opettajatiimi tekee valinnan, jossa opiskelumenestyksen sijaan painotetaan hyvää asennetta ja luotettavuutta. Vaihtoon valitut saavat valmennusta työssäoppimispaikkaan ja opintoihin liittyen, sekä kieli-, kulttuuri-, terveys- ja turvallisuusasioista.

KV-tutorointi

KV-tutorina sinulla on hyvä mahdollisuus tutustua ulkomailta Suomeen saapuviin vaihto-opiskelijoihin. Mikäli olet kiinnostunut, ota yhteyttä opiskelijatoiminnan ohjaajaan.

Lisätietoja

Antti Avelin

KV-toimintaa rahoittamassa:

Jaa