Oppisopimus

Oppisopimuskoulutus on käytännönläheinen tapa hankkia ammatti tai lisätä ammatillista osaamista. Se perustuu aina työ- tai virkasuhteeseen ja henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan. Oppisopimuspaikan hankkii opiskelija itse.

 • opinnot voi suorittaa kokokonaan oppisopimuksena
 • ​tai oppilaitoksessa jo opiskeleva henkilö voi tehdä osan opinnoista oppisopimuksella

Oppisopimuksella voi hankkia ammattitaitoa opiskelemalla kokonaisen tutkinnon tai sen osia. Kesto ja koulutuksen sisällöt suunnitellaan yksilöllisesti opiskelijan ja työnantajan kanssa. Oppisopimuskoulutus on maksutonta. Työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta tietyin ehdoin. Työllistämiseen voi olla mahdollista saada myös palkkatukea.  

Opiskelumuoto sopii kaikenikäisille (yli 15 v.) niin ensimmäistä ammattia haluavalle kuin alan vaihtajalle tai ammattitaitoa kartuttavalle konkarille.

Opiskelumuoto edellyttää omatoimisuutta, ahkeruutta ja itsensä johtamista.  

 

Alkavia koulutuksia 

(oppisopimukseen on yleisesti ottaen jatkuva haku läpi vuoden, alla olevissa koulutukssa poikkeuksellisesti hakuaika)

Oppisopimuskoulutuksia yhteistyoppilaitosten kanssa. Oppisopimuksena koulutukset ovat maksuttomia. Lisätietoja löydät ko. koulutuksen linkeistä.

 • Digimarkkinointi ja verkkokauppa - Online toteutus Zoomilla yhteistyössä Intoo Oy:n kanssa. Aloitus 7.11.22. 

  Koulutuksen avulla ja yritystäsi kehittäen suoritat Yrittäjyyden ammattitutkinton, jossa yrittäjä kehittää omaa yritystään TAI liiketoiminnan ammattitutkinnon, jos työntekijänä/yrittäjänä haluaa kehittää asiakashankintaa ja myyntiä.
   

 • Sopimusoikeuden koulutusohjelma
  Laaditko työssäsi sopimuksia myyjän tai ostajan roolissa? Vastaatko liiketoimintanne sopimuksista? Tiedätkö, miten sopimuksilla voidaan vaikuttaa toiminnan kannattavuuteen ja jatkuvuuteen? 

  ​Lisätietoja
  https://lakikoulutus.fi/kaytannon-sopimusoikeutta-koulutusohjelma-etela-kymenlaakso/

  • Kohderyhmä: Koulutus on tarkoitettu kaikille sopimuksia käsitteleville ja tekeville asiantuntijoille, johtajille sekä myynnin ja oston ammattilaisille
  • Toteutus: verkossa. Hakeutuminen 30.10.2022 mennessä. Katso tällä sivulla otsikko Hakeutuminen.
 • Käytännön työoikeutta -koulutus 
  Toimitko palkanlaskiijana, hr-asiantuntijana, yrittäjänä tai esihenkilönä? Tule parantamaan työlainsäädännön osaamistasi ja organisaation riskienhallintaa ennakoimalla työlainsäädäntöön liittyviä riskejä. Suosittu koulutus starttaa tammikuussa 2023. Varaa paikkasi ajoissa!

  Lisätietoja
  https://lakikoulutus.fi/kaytannon-tyooikeutta-esihenkiloille-ja-asiantuntijoille-kotkassa/

  • ​Kohderyhmä: asiantuntijat (hr, palkanlaskenta), esihenkilöt, yrittäjät
  • Toteutus Kotka & verkko. Hakeutuminen 8.1.2023 mennessä. Katso tällä sivulla otsikko Hakeutuminen.
    
 • Hius- ja kauneudenhoitoalan liiketoiminnan perustutkinto maaliskuu 2023. Hakeutuminen 6.2.2022 mennessä, toteutus yhteistyössä Rastor-instituutin kanssa. 
   
 • Ilmastonmuutos Inno - uusia liiketoimintamahdollisuuksia, ole mukana aallonharjalla kehittämässä palveluinnovaatioita ja kasvattamassa verkostoyhteistyötä luonnonvara- ja ympäristöalalle. Seuraava valmennusorientaatio 7.11.2022. Yhteisyössä Ekami ja Verutum. 
   
 • Valmennusohjelma taloushallinnon ammattilaisille Tilitoimistoalalle räätälöidyn valmennusohjelman käymällä pystyt antamaan asiakkaallesi kokonaisvaltaisempaa neuvontapalvelua perinteisten tilitoimistopalveluiden ohella. Seuraava startti 17.11.2022. Yhteistyössä Ekami ja Verutum. 
   
 • Kehittäjävalmennus kuntaorganisaatioissa työskenteleville asiantuntijoille, esihenkilöille ja kehittäjille. Valmennuksen myötä kykenet kehittämään palveluiden asiakaslähtöisyyttä, laatua ja vaikuttavuutta sekä uudistamaan organisaatiosi toimintakulttuuria. Seuraava valmennusorientaatio 1.11.2022. Yhteistyössä Ekami ja Verutum.
   
 • Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto (tuotannon työnjohtaja). Pätevöidy tuotannon työnjohtajaksi ja opi johtamaan ja motivoimaan vastuualueesi työntekijöitä! Tässä työnjohtajakoulutuksessa opit soveltamaan esimerkiksi ongelmanratkaisu- ja lean-menetelmiä työssäsi. Yhteistyö Ekami & Rastor-instituutti. Käynnistyy 20.10.2022. 
   
 • Liiketoiminnan perustutkinto optisen kaupan ala. Koulutuksessa perehdytään myyntiin, asiakaspalveluun ja yritystoimintaan optisen kaupan alan näkökulmasta. Koulutus sopii erityisesti vastikään alan myynti- tai asiakaspalvelutehtävissä aloittaneille tai henkilöille, joilta puuttuu kaupallinen peruskoulutus. Yhteistyö Ekami & Rastor-instituutti. 
   
 • Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, myynnin johtaminenKoulutus on tarkoitettu sinulle, joka toimit liiketoiminnan vetäjänä, myynnin johtotehtävissä, myyntitiimin vetäjänä tai yrittäjänä omassa yrityksessä. Yhteistyössä Ekami & Rastor-instituutti. Verkkokoulutus. Käynnistyy 9.11.2022. 
   
 • Liiketoiminnan ammattitutkinto, tekninen myynti.  Koulutus sopii teknisen alan myyjille, teknisille asiantuntijoille tai teknisen myynnin tukihenkilöille. Aloitus 16.11.2022. Yhteistyössä Ekami & Rastor-instituutti. 

llmoita omat ja työpaikan yhteystiedot hakemalla koulutukseen

​Olemme hakusi jälkeen yhteydessä opiskelijaan ja työnantajaan.

Lisätietoja hakeutumisesta ja oppisopimuksesta saat asiakaspalvelustamme tai oppisopimusvastaavilta

 • jatkuva haku ympäri vuoden, yksilöllinen aikataulu (pois lukien erikseen ilmoitetut koulutuksen, joissa hakuaika)
 • jos olet työ- tai virkasuhteessa, keskustele työnantajan kanssa mahdollisuudesta opiskella oppisopimuksella 
 • jos sinulla ei ole vielä työpaikkaa, ota aktiivisesti yhteyttä työnantajiin ja kysy oppisopimusmahdollisuutta
 • ​yrittäjä voi opiskella omassa yrityksessään yrittäjän oppisopimuksella (mentoriksi valitaan usein toinen yrittäjä, mentorin löytymisessä apuna www.mentoripankki.recit.fi)​
   

 

​Oppisopimuksen monet mahdollisuudet

Oppisopimus on joustava ja monipuolinen tapa opiskella käytännön työelämässä. Ekamin koulutustarjontaa täydentävät yhteistyöoppilaitokset. 

Valittavanasi on yli 160 eri tutkintoa tutkinnon osineen. 

Merta edemmäs kalaan - lue laajennetusta oppisopimuksesta!

 

Yhteydenotot

Ota yhteyttä oppisopimuksen asiakaspalveluun p. +358 50 576 5408, oppisopimuskoulutus(@)ekami.fi
tai
Osoitteemme on
Lehmustie 4, 48310 Kotka (Katariinan kampus)
 

Oppisopimustarinoita

Heli ei halunnut äitinsä tapaan hoitoalalle, mutta kuinkas kävikään!
Lue myös tarinat myyntimiehestä ensihoitajaksi, paperimiehestä lähihoitajaksi mikä
onkaan "se vihonviimeinen ammatti"

Kuvassa Heli Salminen, Kulta-Ajan Koti

 

Oppisopimuskoulutuksella kaikki on mahdollista! Lue tarina Haminan kaupungin tapahtumantuottajista.

 

Jaa